
Gerçekten de öyle. Bazı peynir severler tadı daha zengin ve kıvamı daha yoğun olan Klasik Peynir’i tercih eder. “Geleneksel” veya “Türk Tipi” olarak da bilinen bu beyaz peynir türünün farkı olgunlaştırılmış olması. Pek çok kişi tarafından bilinmeyen bu özelliği Klasik Peynir’i diğer beyaz peynir türü olan Kültürlü Peynir'den ayırır.
Ekici Klasik Peynir’in farkı ise en az 6 ay boyunca hiçbir katkı maddesinin yardımı olmadan olgunlaştırılmak üzere, en uygun koşulların sağlandığı özel odalarda dinlendirilmesi. İşte bu süre peynirin kendine has kıvamına, kokusuna ve lezzetine ulaşması için en uygun süre.
Bu lezzeti daha önce keşfetmemiş peynir severlere duyurulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder